Followers

Friday, December 18, 2009

Selagi ada rindu...

Dah lama sungguh aku tak update blog ni...dah bersawang-sawang...sebenarnya banyak sebab nape tak update blog..antaranya kesibukan yang melanda diri menjelang hujung-hujung tahun ni..pastu yang paling utamanya..aku punya memory kad dh trkna virus..so,abis semua gambar2 ..so apalah maknanya klu entry tanpa gambar...sedihkan...tapi untuk menghilangkan rindu pada blog ni buat sementara ,hanya ada entri tanpa gambar ..


Mula-mula sekali aku nak citer pasal umah baru..banyak kisah psl umah baru ni,tu sebabnya aku tak sempat nak poskan entry..terlalu sibuk dengan keje2 mengemas dan macam2 lagi la...sebenarnya seblum aku dok umah ni(umah sewa gak)ada jiran sebelah yang dah citerkan sesuatu psl umah-umah kat situ..tapi dah disebabkan last minute nak pindah baru tau citer ni,so kitorang tawakal je lah..dia mengadu anak dia asyik menangis je...tak leh bawa blk umah..klu balik je mesti nangis.anak dia sebaya akif le lebih kurang 5 bulan...pastu dia cakap mlm2 selalu dgr orang mencangkul(seram bulu roma aku)...bila dah dengar cite camtu,rasa tak sedap hati pun adalah jugak. Tapi nak wat camne..deposit dah bayar..so kitorang teruskan je la...


Mula-mula kitorang duduk tu,memang takde apa..Alhamdulillah..anak-anak pun tak nangis..lepas je sebulan...tiba-tiba je akif leh nangis.bukan sket2 nangis,kadang2 sampai biru.sedangkan seblm ni akif tak pernah nangis..malam-malam pun tido lena...yang aku hairannya dia akan start nangis bila waktu senja..spanjang malam mmg dia tido tak nyenyak...klu trjaga je mesti nangis kuat..masuk je 3 hari camtu aku memang dah tak tahan..nak kena berubat gak ni...mula2 memang tak percaya..tapi bila dah kena kat kita baru tau...lepas 3 hr dia nangis tu aku pun bw dia p berubat kt sorang pakcik tu..dia buat air untuk minum n garam untuk tabur sekeliling umah..(waktu akif nangis ni, anak jiran aku dah berenti nangis...agaknya dia brpndah mai kt anak aku pulak)..pas je balik berubat petang tu aku tgk prkembangan akif..sah...dia dah tak nangis Maghrib tu ...Alhmdulillah...mujarab..sampai skang dia dah tak nangis n aku n hubby leh tido ngan aman...


Sebenarnya taman umah aku ni dulunya kawasan sawah.pastu dimajukan utuk perumahan..kawasan ni memang agak keras..ye la menurut kata org2 kt cni , org dulu2 suka bela ......untuk membntu diorang wat krja...tu sebabnya dgr cam org dok mencangkul tanah tu...banyak kali gak aku dgr..tapi hubby cakap jangan tgur...aku pun diam je la...walau apa pun kita berserah je la..dia pun makhluk Allah,jangan ganggu kita udah le...kita pun tak nak ganggu dia...









2 comments:

♥Azie♥ said...

alhamdulillah dah ok..patut lalama xupdate..

rossizam said...

o0o0..kak dah pindah rumah yer..x dok parit buntar dah la no...apa2 pun semoga semuanya selamat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...