Followers

Friday, April 9, 2010

Paru Goreng Berlada

Dah lama dah masak paru goreng berlada ni,baru arini sempat nak publish...aku suka sgt makan paru ni...sedapnya...kna lak makan ngn nasi panas2..rasanya takde lauk lain pun x pe....
Antara bahan-bahannya:
Bahan 300 gm paru [rebus dan hiris nipis]
1 labu bawang besar [potong gelang]
2 biji cili merah [hiriskan]
3 keping asam keping
minyakl
garam
Bahan tumbuk/mesin
5 tangkai cili kering [kalau nak pedas..boleh tambah sesuka hati]
3 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah
Cara
1. Gorengkan paru yg dihiris sehingga garing.
Angkat dan ketepikan.
2. Tinggalkan minyak sedikit dan tumiskan bahan tumbuk sehingga garing.
3. Masukkan asam keping, garam dan paru yg telah digoreng. Kacau rata.
4. Angkat dan hidangkan.


1 comment:

LiAnA said...

sedapnya paru.... goreng je pun dh sedapkan.. potong nipis2 skit huhu.. ratah aje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...