Followers

Tuesday, October 12, 2010

Sepetang di Rumah Tok Long...

Petang Sabtu lepas,lepas je balik keje aku bawa mak n dua orang budak kecik ni pi umah tok long affiq...affiq memang suka sangat kalau datang cni sebab dia terasa cam bebas je..sebab leh lari sana sini...kat depan umah tok long tu ada sawah padi...pastu ada parit lak..parit tu leh le memancing..tu la yang afiq suka sesangat...


Affiq macam biasalah lari sana sini..skang ni Aqiff pun dah join affiq le pulak..bukan main lagi ..tak padan ngn kecik...tp mmg cargass le..
Affiq lak klu ada orang layan makin menjadi2 le..kebetulan lak aritu along tasher dia bagi dia pancing ikan..bukan main lagi la...susah nak dapat peluang keemasan ni..

Tengok le tu..apa la yang di tenung oleh budak kecik dua orang ni...ada le tu...


bila ibu suh posing je....tgk le aksi apa yg terjadi...affiq memang tak leh dekat ngn aqiff...siap la..tapi aqiff pun dah pandai melawan skang ni...sekali dah dpt lengan affiq mmg tak dilepaskan dah..pastu dengar le affiq melalak...




Affiq mula posing...nampak cam dah besor je affiq ni kan..tapi baru je masuk 4 tahun..



Affiq tengah merenung masa depan...mana le aku nak sekolah tahun depan ni..pasti...pra sekolah..tabika perpaduan...




Aqiff pun sibuk je nak dekat ngn parit tu..jenuh gak ibu nak kejar.





Wah...ini adalah aksi affiq memancing...akhirnya dapat gak ikan kecik...punyalah suka...



Sebenarnya tujuan ibu ke rumah tok long sebab nak hantar benda nih....ni le buah tangan yang tok n ibu affiq bagi untuk pertunangan n pernikahan along tasyer affiq...ibu buat kek yg kat bawah ni dua bijik..tu je la...kek ni untuk makan-makan je bukan untuk dibuat hantaran ye...kita tunggu entry seterusnya tarikh yang memberi makna 10.10.10...












2 comments:

♥Azie♥ said...

mamaafiq sedapnyer kek coklat iteuw

zmah said...

Handsome BOY!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...