Followers

Wednesday, February 8, 2012

Lumut Waterfront..family vacation


Tak abis lagi citer pasal p lumut aritu...hehe..sebenarnya bukan apa sbb malas sgt nk upload gambar..ni pun tengah2 malam baru leh upload..sekarang ni line tenet agak slow wlupun guna strmyx..sambung balik citer pasal vacation hari tu....kitorang check out dlm kul 12 gitu pastu plan nak ronda2 area lumut je..

kat lumut ni kat mana lagi klu tak lumut waterfront..pemandangan mmg sangat cantik..tambah lak waktu tgh2 panas tu..punyela smangat nk berposingt..kt cni ada kapal besor...sape yang nak naik atas kapal ni kena bayar sepuluh hengget..mak aii..mahalnya...sorang tu..klu macam kitorang yang dekat 20 org ni maunya 200 hengget...baik la pegi makan2..
so,kitorang puun x naik le kapal tu,cuma leh posing2 je le dgn background kapal tu..


anak2 aku pun apa lagi,bukan main lagi...dah jadi macam tmpat diorang pulak..kitorang kat situ tak lama pun dalam sejam lebih kurang..pastu ada yang tingin nak p teluk batik lak..so,kitorang pun terus kn perjalanan ke teluk batik walaupun dah agak jln macam jem je...

sampai je jalan nak masuk teluk batik dh nampak jalan yang jem tu..aduhai...nak buat macam mana nak tak nak kna teruskan gak sebab nak pusing balik dah tak boleh sbb kedua2 hala dah jem..



Memag ramai sungguh orang kt teluk batik hari tu...tak tauilah apa yang best sgt teluk batik ni..bayangkan lah pesisiran pantai tu penuh dengan orang..mmg takde ruang kosong langsung...

teluk batik ni memang tempat yang popular tu yang ramai tu sedangkan kat lumut ni memang banyak pantai...
Ada Teluk senangin,Teluk Rubiah...leh pilih je yang mana suka...tapi teluk batik jugak yang menjadi pujaan....mungkin sebab pantai yang landai n macam2 aktiviti yang selalu diorang buat kt cni




last2 kitorang pun wt keputusan nak balik..tapi bukan balik terus gtfp tukar plan ke ipoh pulak..amboi sakannya makan angin..kitorang nak p Gunung Lang...so sampai Gunung Lang dalam kul 6 petang..wah cantiknya gunung lang......tapi sayangnya kamera aku dah abis batery..len kali la amik gambar kt gunung lang ni..selalu je lalu cni cuma tak singgah je...malam tu kitorang makan besar lagi kt umah adik lelaki aku kt ipoh tu..waa..sume makan dengan berseleranya..maklumlah...lapo...tu le nak berjalan sangat...pepun percutian kali ni memang best...plan hujung tahun ni rasa cam nak p tempat2 yang sejuk2 sket...tp bergantung pada budget la.....

1 comment:

izan said...

nampak cantik dah teluk batik .. k izan pg dulu lain pemandangannya da berbelas tahun..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...