Followers

Wednesday, April 8, 2009

24 Weeks ..yang penuh dugaan..

Dua tiga minggu ni aku memang sibuk..sihat memang dah sihat..tapi masalah lain lak yang datang.. berat naik mendadak pulak.bayangkanlah dalm sebulan naik 5kg..dari 56kg ke 61 kg..ni kes naya ni..baru 6 bln dah 61kg,klu 9 bln mau 80 kg ni...tak dapat bygkan la besar mana badan aku..tapi tu ler problem aku masa pregnant..tapi lepas2 bersalin elok je dia turun..

Dah 2 minggu aku trpaksa gi klinik 2 hari sekali.nak check tekanan darah..pastu hb pun rendah..tak sampai 11..baru ni g check 9.4..dah kena amik darah pulak..doc ckp aku ni tekanan darah rendah..kena makan hati, peparu,kerang n sayur bayam bnyk2..yang masalahnya hati n peparu tu kan organ dalaman,aku nak melantak bnyak2 pun tak berani..kan tak elok orang yg mengandung mkn organ dlaman ni..sedap tu memang la sedap..tambah pulak paru goreng berlada..memang sedap...

bila dah 2 kali hb aku rendah, doktor suh tukar ubat..kena makan ubat yang warna merah..adalah besar ibu jari tu..mkn ubat tu sebijik je..tak yah mkn vitamin lain dah... tgk la dua minggu lagi..kalau ok takpela...

4 comments:

dahliana said...

takpe la chik, kite mse pregnant nak pikir pasai kesihatan dan kebaikan untuk baby, ko minum jek susu dan makan makanan berkhasiat. yang darah rendah tuh, kalau tanak mkn organ dalaman tu byk sgt, makan le kerang jugak...ok pe=).
**dah scan ke? affiq nak dpt adik girl ke boy?

Marzalina said...

agaknya musim berat badan naik tak..hehehe..intan pon badan tengah naik ni..hehe..tp kalau orang yg pregnant berat badan mmg cepat naik ker?

Ietams said...

kerang & bayam pun okey gak utk darah..

rossizam said...

hai kak..wah cepatnya naik berat....tak pe..nanti dalam pantang diet betul2 yer...makan ubat yg tambah darah tu pun nanti ok la tu..jgn risau k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...