Followers

Monday, April 20, 2009

Sepetang di tepi sungai - Bandar Bharu

Petang semalam aku cuti...boring betul dok umah..dari pagi sampai petang asyik mengemas..yea la time cuti ni jer la brpeluang nak kemas rumah..ari keje dah malas..petang isnin tu hubby p ofis pulak.. afiq plak tok dia dah datang amik..tinggal lah aku sorang kat umah..sunyi betul..dah siap berkemas semua..tingin nak berjalan le pulak...lagipun dah lama tak bawa afiq gi jalan2..kebetulan plak petang tu cerah je...klau tak kt parit buntar ni petang2 mesti ujan..
Dah siap semua..p la amik afiq kt umah tok..punye lah syok bila ckp nak bawa dia jalan..aku klu nak bawa dia jalan dkt2 je..hubby tak pegi sebab ada keje kat ofis...sejak balik perak ni memang keje banyak sket..tak mcm kt kelantan dulu..relax je...
petang tu aku bawa afiq n adik2 aku gi kat tepi sungai tu..tapi kat sebelah kedah tau tak..walaupun kira kawasan parit buntar lg,tapi dah masuk sempadan bandar baru...klu dok sebelah sana tu..perak lagi ler...sebelah sini dah kedah..tu ler special nye p.buntar ni...3 negeri dekat2..perak,kedah n p.pinang..umah mak aku dah masuk penang...sbb dia sempadan p.buntar n nibong tebal...
Afiq sampai-sampai je terus ler memulakan operasi..dah lama dia dok aim nak mai cni..dia suka sangat ler..panjat sana-panjat sini..lompat sana-lompat sini..dah tak leh control dah...abis semua orang jadi kawan dia..bdk yang tak kenal pun leh jd kawan dia..afiq...afiq...dia ni mudah mesra n tak takut ngan sape-sape pun.klu jumpa bdk2 mane pun mesti tanye...name sape?umo brapa tahun?...bila orang tanya nama dia plak mesti dia cakap nama dia afiq tofal pendy (affiq naufal rizal affendy) umo 5 tahun...dia mmg suka cakap umo dia 5 tahun..padahal baru nak masuk 3 tahun...
Ni le first time ibu bergambar sejak peknen ni..nampak tak pipi tembam kan...
perut cover sket....






Afiq bila disuruh berposing..tak mau tgk kamera...suka buat muka pulak tu...












Manis gak si kecik ni kalau senyum....



tengok le aksi dia....











Ni plak panorama waktu senja kat sini..dalam dok kejar afiq sempat lagi ibu snap...

















6 comments:

Mohd Ariff said...

dah lama tak jenguk tasik ni..

dulu masa jd student uitm penang, selalu gak pi sana.

lagi pun rumah abg ipar kat bandar baru, rumah mak saudara kat parit panjang & sepupu kat permatang tok mahat.

dahliana said...

memang ibu affiq dah nampak lain=)...tapi tetap maintain cun gitu...masih "makan gambar"
**dah scan ke? girl ke boy?

~honey_nurhaliza~ said...

uwaaa skang pgnnant 2nd bby ke?? congrats...jaga baik2 ok..take care..:)

Ietams said...

besar dah abg affiq ek,
tak le tembam mane bu..

~~ciklinn~~ said...

ala hencemmnyer affiq.... dah nak jadi abg yerk... affiq suka angka 5 kot..

MaMa aYiN_FaSHa said...

Kalau balik kg selalu gak sampai kat sini..bawa ayin main...pasar alam pon ada kat situkan??? x ingat lak hari apa...kalau hari jumaat kat pekan lamakan???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...