Followers

Tuesday, May 5, 2009

Jalan-jalan Batu Feringgi...

Petang hari khamis 30 april tu....aku dpt sms dari FIL..dia tanya nak p penang tak?tido kt sna..malam pegi pancing..pagi mandi laut..petang jumaat balik le...he...he...dah lama tak gi penang ni..tingin gak...aku pun bls balik le...kitorang ok je...pastu dia call...dia kata petang lepas keje tunggu kt juru autocity...
balik keje,aku pun apalagi berkemas ler barang2...takde banyak pun sbb nak p kejap je.lagipun ari sabtu aku kena keja,hubby lak ada kelas..petang tu kitorang tunggu diorang kt jru dalm kul 6.30....bila diorang sampai je terus ajak gi makan ketam kt Juru...kedai yang slalu dok makan tu tutup la pulak...tapi still nak makan ketam gak.so.,terpaksa cari kedai lain le...sedap juga...adik ipar aku yang belanja..orang belanja memang sedap...lepas makan singgah smayang maghrib jap...pastu terus naik penang bridge...alamak jem le pulak..kitorang hampir 2 jam kt atas jambatan...sampai seberang dalam kul 10..adik ipar ajak gi Queensbay...banyak offer baju baby tau...pas je gi Queensbay terus ke batu feringgi....malam tu kitorang bermalam kat kem Batu Uban..Bapa sedara hubby keje kt situ...dah tempah bilik untuk kitorang kat situ..tak penah pegi pun..rupa-rupanya kem tu betul-betul tepi laut..atas bukit..cantik sangat pemandangan..malam tu aku, afiq,n geng2 pompuan semua keletihan..so,kitorang berehat di bilik je...yang lelaki lak dah plan gi memancing...tak tau lah diorang balik kul brapa....
Esoknya pagi-pagi kitorang breakfast kt dalam tu je...pastu relax2 kt bilik..afiq pulak gi mandi kolam..nak pegi pantai...malas lak...cuaca panas...pastu petang baru ler leh gi pantai...tak sempat amik gambar masa kat pantai..tp aku tak mandi pun..tak larat le...
petang tu kebetulan pulak 1 mei besday anak sedara aku yang ke-1 tahun danish Haikal..so mama dia dah tempah kek aiskrim...celebrate le kat situ...lepas je smayang maghrib,kitorang kena balik dah sebab ada hal...so..dalam kul 8.00 bertolak ..kali ni balik naik feri plak...affiq bukan main suka lagi....
sampai je sebelah sini..perut dah lapar lagi... terus gi makan char koey teow yang sedap kat bagan lalang tuh...ye ke..kalau tak silap la...yang pastinya area2 bagan la..kami menikmati dengan penuh seleranya,ditambah plak dengan perut yang lapar ni..bukan main laju lagi.. sampai kulim umah adik ipar dah kul 11..kul 12 baru bertolak pulang ke p.buntar...letihnya....























































































































































































Ni sapae yang celebrate bday ni..affiq ke danish...


























































senja di batu feringgi





















Ni Danish Haikal,cousin affiq le....




















Affiq menikmati char koey teow tak pedas...sedap...























Char koey teow yang sedap sangat.....
































2 comments:

ummumishkah said...

bestnyer affiq jalan2..

MaMa aYiN_FaSHa said...

oooo...org parit Buntar..saya org kuala kurau..hehehhe..kat mana ek???If balik kg ..parit buntar la tmpt selalu dituju..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...