Followers

Wednesday, May 13, 2009

29 weeks yang mendebarkan...

Dah masuk 29 minggu...dah tak lama lagi baby kt dlam ni nak kuar...tapi macam-macam hal lak yang terjadi...semalam cam biasa aku gi check up..semalam kena amik darah untuk FBC-darah rendah tu...alhamdulillah dah naik sikit (10.4) tapi still tak mencapai 11.tapi kira ok lah pada yang lepas-lepas tu..pastu kena amik darah untuk mgtt...kena minum air gula...ni la yang tak tahan...rasa nak termuntah..bayangkan lah terpaksa minum air gula yg teramat manis 1 gelas...aku amik masa 15 minit nak abiskan 1 gelas...

Dah settle semua doc nak scan pulak..ni yang tak sabar ni..bukan apa nak tau lelaki ke pompuan je.. bila doc scan je..muka dia dah berkerut..apahal plak doc ni...dia cakap"awak tau tak, uri awak kt bawah ni.."terkejut sangat bila doktor cakap camtu..pastu dia bgtau aku kena gi hospital ni..kena tahan kt wad...aduh..pastu aku bgtau le dia sblm ni masa aku scan ok je..takde masalah apa pun..pastu dia scan sekali lagi..lama gak ler..baru dia cakap..bukan uri kt bawah...uri still kat atas tapi cam ada selaput yang menutup pintu rahim...dia kata klu camni aku mungkin tak leh bersalin normal..pulak dah...pastu dia kata sebelum bersalin kena scan lagi..tgk camna sama ada benda tu boleh hilang ke tak...pening betul kepala aku..macam-macam hal..ingat nanti nak gi scan sekali lagi kat klinik swasta pulak..Yang aku tau kalau uri kat bawah ni (placenta privea) kena tahan kat wad sampai bersalin..kalau kandungan 7 bln cam aku ni, 2 bln lebih le kena dok wad..nak tunggu bersalin..kes naya ni...

Dugaan ni...tapi alhamdulillah aku takde la pulak rasa sakit atau bleeding ke apa..minta-minta aku n baby selamat....

3 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

lama tak singgah blog awaak. semoga kandungan berada di dalam keadaan yang sihat hendaknya. Jangan terlalu banyak berfikir, InsyaaAllah semuanya akan berjalan dengan lancar. Banyak2kan berdoa okey....

ummumishkah said...

Banyak kan solat hajat.. inshaAllah dipermudahkan segalanya..

Ietams said...

mudah²an semuanye okey & dimudahkan. Take Care yer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...