Followers

Monday, January 11, 2010

BILA AFFIQ BERTEMU HANA DI TEPI SUNGAI...

Sejak pindah umah ni..aku le orang yg paling sibuk..ye la dengan masalah gangguan yang bermacam-macam..kejap dok umah aku,kejap p umah mak...bila anak nangis je p umah mak...nasib baik umah mak dekat...cuti semalam rasa cam nak rileks-rileks kan kepala nak tenangkan fikiran,pastu affiq lak asyik nak ajak gi jenjalan je...ayah tak payah ajak le...asyik sibuk ngan keje kat ofis je..awal tahun katanya..cuti pun kena p keje...so, aku tak kira..aku nak gak p jenjalan...boring tau asyik dok umah je...ibu pun leh kurang sama ngan affiq...kaki jalan...
Mula-mula ingat nak pegi Bukit Panchor tp rasa cam jauh je...lgpun ari dah petang..so,ke tempat yang paling senang n affiq suka sebabnya leh lari-lari..ke tepi sungai..kat PB ni klu ckp tepi sungai tu org dah tau...tepi sungai,kt pekan lama...ckp psl pekan lama ni skang dah famous ngan kdai jual tikar buluh,karpet n toto..bukan apa harganya ...trsangat le murah...3-RM100..tikar buluh yg besar tu...kira ok le kan...Sape-sape nak shopping tikar buluh leh datang cni tak yah p jauh...
Bercakap pasal tepi sungai lak,petang tu tak bawa akif,sbb akiff tido n kena tinggal kat tok le...affiq gi diteman oleh makcik n paksu..sebabnya klu ibu sorang memang tak terkawal..klu ada paksu tu kira ok la...

Affiq sebenarnya suka sangat datang cni sbab dia bebas lari sana sini...

pastu leh snaman...kat cni ramai juga org jogging ptg2...dulu-dlu penah le juga aku jogging kat cni ngan ju..


Ni paksu affiq,adik aku yang bongsu kan...lain kan dia...gelap sket..badan pun besar...adik-adik aku semua badan besar2..p jlan mana-mana tak takut le,rasa selamat je..ari ni paksu dah balik PUO,so takde la teman gaduh affiq...he...he...affiq merdeka...klu tak affiq slalu gaduh ngan paksu sbab affiq asyik nak tengok kartun je...



Ni pulak,makcik affiq..adik pompuan aku...ni pun body guard affiq gak ni..bab2 makan serah kat makcik..makcik le yg selalu sediakan makanan untuk affiq..pastu siap suap lagi....




Tiba-tiba affiq terjumpa ngan seseorang kat taman tu...Ingat tak lagi,,baby yang comel ni,yg affiq penah kiss pipi dia tu (gatal gak anak teruna aku ni)pantang tgk baby girl yg comel..Nur Hana Nisrina...


Tengok le affiq malu-malu ngak jalan ngan Hana,padahal suka sangat....
Bila suh dok atas kerusi malu-malu kucing pulak....

Pas jumpa Hana tu aku pun ajak affiq balik...hari pun dah nak senja...








5 comments:

Ain said...

lama tak jalan-jalan sini...

baby pun dah besar ya..

ummumishkah said...

pandai afiq cari kawan yer! :)

Sheikh Azmie said...

Kami tinggal kat taman belakang hospital PB tu jea... ok nanti jika kami balik sana lagi kita pee makan-makan kat kari koner, simpang sembilan mana-mana lah yg mamaafiq tau ! ok nie email saya

jonazmi@yahoo.com
ym jonazmi

Nadiah Sidek said...

hehe..sweetnya affiq dgn hana tu..

mamaaffiq said...

Ain...aah...lama dah tak jenjalan
ummumishkah..affiq mmg pndai cr kawin..plg suka klu bb girl yg comel

pak sheikh..umah mak sy 3 min je p hspital PB tu,Taman Selesa..Kari corner pun boleh je...

Nadiah...bakal menantu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...