Followers

Wednesday, February 3, 2010

Blueberry cistat lagi....

Ni kisah cuti hari ahad yang lepas...mlm tu mak sedara aku(mdak) bgtau nak suh aku wat bluberry cistat untuk sepupu aku (dayah) yg nak akad nikah ari sabtu tu...kbtulan lak smua bhn dah ada cuma nk beli cream cheese n butter je lg...kt umah aku ni kprluan nak wat kuih atau biskut mmg sntiasa ada je..so,buat je la...wat dua adunan,leh dapat dlm 70 bj.. malam tu affiq pun takde sbb tido umah tok,so aku dgn snang hati nya leh wat operasi..mulanya nak wat mlm ahad tu,pastu tertido le plak..sdar2 dh 6.30 pg..camne ni.dah jnji ngn mdak kul 10 nk anta kt dia...kelam kabut gak le...nasib baik le akif bgn lambat ritu...tepat kul 9.00 smuanya dh settle..alhamdulillah..
Sebenarnya bluberrry cistat ni tak susah nak buat cuma nak masukkan tpg ke dlm acuan tat tu yg agak leceh sket..kna bnyak sabar...makan masa jugak le...yang lain2 semuanya ok...ada gak org yg wat guna acuan yg besar tu...ok jugak..klu rasa malas n untuk mkn family je,leh wat camtu je...wat kan pastry guna acuan yg besar,pastu tuang cream chese dlm tu...abis citer...tp klu kecik2 ni nmpak cam comel je kan...affiq pun suka,tp yg tak bestnya dia mkn cream cheese tu je...klu dpt kt dia abis smua tat berlubang..pastu siap wat prmainan lg...mentang2 le cistat tu comel dia siap atur2 wat umah lg....

Ni lak si akif tengah dok geram..sbnarnya masa aku letak cistat ni dia dok jauh,pastu aku p dapur jap,dtg2 tgk dia dah dkat...nsib baik sbijik je yg sempat dia amik..klu tak... selamat cistat ibu


Cistat ni sbnarnya yg aku wat untuk mkn je,sbb tu dsign dia mcm2...nak cepat sbb si akif dah tak nak duduk...untuk dayah tak smpat snap le pulak...sibuk sgt....


tikar buluh yg baru nak enterprem gak....



Ni masa belum kuar dari acuan..aku tak tau la sama ada cistat yg aku wat ni sama cam org lain wat..sbb bkn tgk pun org wat camne..just tgk resipi je....cara mbuat dia aku wat cara aku sendiri....




5 comments:

Ain said...

rajinnya masak-masak....

jeles sungguh ngan kepandaian awak...

camne wat kueh tart tu ya...

mcm sedapp jer tengok...

naurah makwa said...

amboi..nampak sedap

LiAnA said...

huhuhu suka sgt mkn cheese tart.. tp beli jelah nak buat tak reti

mamaaffiq said...

Ain..takde rajin mana pun....kdg2 mls gak..bila ada mood tu rajin le....

naurah..try le..sedap mmg sdap tp akak tak suka sgt,suka wat untuk org je...bnda yg kita sndiri buat mmg x brapa mkn..

Liana...try le..klu wat sndiri save budget...

mamaaffiq said...

Ain..takde rajin mana pun....kdg2 mls gak..bila ada mood tu rajin le....

naurah..try le..sedap mmg sdap tp akak tak suka sgt,suka wat untuk org je...bnda yg kita sndiri buat mmg x brapa mkn..

Liana...try le..klu wat sndiri save budget...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...