Followers

Monday, February 1, 2010

Makan-makam koeytoew goreng doli...

Koey Teow Goreng Special...tgk udang tu....sdapnya...
Mee rebus yg tak kurang sedapnya...

Nasi,sambal,sambal kicap n sup...


ayam yang menyelerakan..affiq suka sangat...

Ari sabtu lepas aku cuti sempena Thaipusam..pastu plan ngn adik-adik ajak diorang g mkan koeytew doli..sape yg dok area perak utara ni tau sangat koeyteow doli ni..memang famous le kt Taiping ni...sape yg datang Taiping,rasa rugi le klu tak try rasa koeyteow doli ni...kt cni ada mcm2 menu,tp yg popular nasi ayam,mi rebus n semestinya koet teow goreng special..


Sebenarnya dh bnyak kali nk singgah mkn kt cni,tp mmg tak brkesempatan sbbnya klu time cuti or perayaan mmg pnuh..cam rya yh lepas aku n hubby singgah dlm kul 8 mlm..tgk2 dh pnuh pas2 siap kna nunggu kt luar lg...last2 gi mkn kt lain sbb dh tak larat nk nunggu...si akif siap trmuntah2 lg..masa tu kitorang on the way blk dr kg...

Citer psl koey teow doli ni sbnrnya tak tau le apa yg special(tp skang mcm dh krang sket la ..)...yg aku tau diorang msk guna dapur arang..pastu udang dia siap buang kulit tuh...nmpak mmang mnyelerakan...tp nasi ayam dia mmg best..nasi dia rasa lain le drpd nasi ayam kt tempat lain,dgn ayam dan sos,sup..semuanya scukup rasa...sape yg tingin le jemput le ke sana...lokasi dia berhadapan dengan Pusat Kesihatan Taiping...pas makan kt doli leh le lepak2 kt taman tasik taiping...aritu affiq ajak gak singgah "lake garden"(affiq ckp..)tp disebabkn kesuntukan masa so,kitorang terus ke agenda sterusnnya ke tesco.
untuk mencari sesuatu..
yang pastinya sesuatu untuk affiq...

























3 comments:

hajarus said...

alamak sedapnyer... nak try juga lah... xleh tahan tengok....

Ietams said...

sedapnyee..
nak resipi bule....,,
hehehe

mamaaffiq said...

hajar..try ler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...