Followers

Monday, June 14, 2010

Kenuri besday Faris..

Dah lama betul aku menyepikan diri...sebabnya?terlalu banyak benda yang perlu dilakukan n difikirkan..kebetulan skang ni nk upload gmbar lambat sgt ..so, tu le yg menambahkn kmalasan tuk update blog...mmmg banyak citer yg terjadi ..nt aku update satu2 ek..ni citer pasal besday si faris anak cousin aku,cucu tokndak kesayangan affiq tu..Cucu tunggal dari anak tunggal tokndak aunty jun...begitu meriah sekali..dari awal pagi bawa sehingga ke malam hari..dasat betulla si faris ni...cucu kesayangan lah katakn..tok n tokwan sanggup buat apa saja untuk faris...Faris dah besaq nanti jgn lupa kat tok n wan ye...
Ni kek besday faris ..Kek Span +Bluebrry jem..ibu faris yg order ni special untuk anak kesayangan dia..pastu ada gambar upin n ipin...sedap gak kek ni tp tak leh lawan ngn tiramisu cheese cake....tahun depan suh ibu order kek tu ye faris...
Ni lak kek coklat yang aku buat untuk besday faris ni..ada 2 biji..satu yg 4 segi ni satu lagi yang bulat kt bawah tu..pastu ada cupcake yg kecik2 tu..tu jela yg mampu makngah sponsor untuk faris....pepun hepy sgt sbb laku btul jualan hari tu..kekeke...sold out..sampai tok perlis faris request nk bw balik....hehe...


Kerana kek faris ni makngah kul 3 pg pun tak tido lagi tau sbb nak siapkan kek2 ni sbb dlm masa yg sama buat dadih gak untuk besday faris ni..pepun alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar n semua org kekenyangan...



tengok ni makanan yang ada...ni sket je ni..kudap-kudapan...yang kat meja sebelah lg best anata menu hari tu..nasi minyak,nasi beriyani(dibuat oleh Toksu Raof n toksu norlia)fuh..mmg best...,ayam masak merah,gulai daging(gulai yang ada lemak2 tu...),air asam,dalca,laksa,pulut kuning,tembikai dan lain2..



Affiq pun tingin kek faris ni sebenarnya...hehe...ari2 dok tanya ibu...bila nak buat besday party
affiq ni.....



affiq tingin sebanrnya kek besday faris ni..hari2 tanya bila nak wat besday party untuk affiq....



Ibu dengan aqiff..


Ni ibu ngn anak2....




Ni lak waktu faris nak potong kek...teruja betul si Faris nampaknya...


Ni lak faris ngan ibu dia...aunty jun affiq.....comel tak?





Ni lak aku dan sepupu sepapat yg kecoh2 ni...sekali skala jumpa mmg tak berenti bersembang..


masing2 sibuk dengan anak2 ke.cik..tu pun tak ckup korum lg tu..klu ikutkn memang ramai le...



tengokla..ibu2 nak bergambar pun tak senang....


last sekali affiq amik gak pisau eksen je tu...



Ni lak ayah affiq sibuk mnyuap si affiq ni, ni dah second round ni sebab tu affiq dah tak pakai baju..



Sesi 2nd round ni sesi meratah daging ngan pulut kuning ..fuh...mng sedap giler



Ni lak tokndak ngan aqiff nufail...



Hana Nisrina ..gewe affiq pun ada dtang aritu..wah,betambah2 comel..main ngn abg affiq sampai tak nak balik...





Aqiff tgh makan nasi kenuri...






Ni sesi malam pulak sebenarnaya..dah malam ni mmg dah tak banyak gambar..malam ni sesi buka hadian n makan sate....fuh memang kenyang giler le semua orag hari tu...
pepeun kt untuk tok n wan faris kerana majlis pada hari tu meriah
sangat n smua org kekenyangan sebab terlalu banyak makan....
HEPY BESDAY FARIS......




















3 comments:

♥Azie♥ said...

MERIAHNYER..HEPY BELATED BESDAY FARIS..MOGA JADI ANAK YG SOLEH YER

Ietams said...

meriahnye dgn kek..
kek coklat tu betul² menggiurkan

SUZIE APAI said...

salam...nice blog! terliur plka nengok kek tuh...huhuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...