Followers

Tuesday, March 13, 2012

Indahnya Ban Pecah,Tg Piandang...


Petang hari minggu yang lepas2...dh x ingat dah bila..memang aku n anak2 boring sangat..bawa le diorang pi amik angin petang kat ban pecah,tg piandang....masa tu dalam kul 6.30 petang...wow..pemandangan yg sangat-sangat cantik...dah banyak kali datang ban pecah ni n rasanya sblum ni pun dh ada entry psl ban pecah ni....

boleh la tgk sunset..sambil menikmati kendahan ciptaan Tuhan...betapa kerdilnya kita di dunia ini...sekurang2nya dapat menginsafi diri...


Ban Pecah ni terletak di daerah kerian..nun di utara perak...selalu orang datang cni  untuk memancing.ada gak yg nak makan kari sembilang..kt Kuala Kurau tu ada satu kedai yang kari dia mmg best..tapi aku ni bukan peminat sembilang,leh makan je la..tapi klu ada yg minat sembilang tu leh order smpai seekor sorang..makan nasi putih ngn kari sembilang je...fuhh...mmg best arr...kari tu mmg panas-panas lg...


Cite psl kari sembilang ni ..penah hari tu kawan hubby dari kl datang singgah makan kari sembilang kt situ..terkejut aku tgk diorang makan..bagi aku cam biasa je kari msembilang tu..tp diorang punye le pulun...maybe sbb ikan fresh kot....


Sebenarnya pekan Tg Piandang ni,pekan cina...klu masuk je pekan ni mesti rasa pelik sket...macam kt negeri cina pun ada..tapi hati2 la sebab diorang kt cini ikut dan je n wat jalan tu mcm bapak diorang punye jalan...


Nak sampai ke ban pecah ni kena lau jalan sempit ..kiri kanan tu ada sawah padi..aku mmg fail nk drive kt cni..sebab bila bertembung ngn kenderaan len salah satu kena undur @masuk lorong...aku mmg x pandai ar klu nk drive kt cni..tp org2 kt cni dah biasa dah....


Citer pasal petang tu lak....sempat lah budak2 cenonet tu makan aiskrim...dulu2 banyak gak gerai yang buka kt cni..ada gerai char koey teow..tp skang mcm dh takde je...maybe sebab takde apa2 kot program...klu ada program apa2 bnyak ar gerai yg buka..



Kitorang tunggu kat situ sampai matahari terbenam...rasa tenang je...kalau kepala serabut2 tu leh le datang cni petang2...


duduk termenung sorang2 sambil menikmati keindahan angin petang di tepi pantai...pantai ke ban pecah ni...tak p;asti le pulak..tp jarang org mandi2 kt cni sebab pantai dia macam berlumpur je...klu nak mandi pegi le teluk batik @ batu feringghi....


Bertuah gak kitorang yang duduk kt hujung2 ni....semua tempat leh pegi...walaupun dalam perak tapi dah sempadan ngn penang..klu rasa boring leh lajak ke penang....ke penang lg panjang le langkah....


Pas dah tgk matahari terbenam kitorang pun beransur pulang...budak2 2 org tu pun lega sbb leh main pasir..On the way nak balik tu singgah beli milo  ais sorang sebungkus....lega...sedap lak milo ais tu....




2 comments:

surayaadamaya said...

subhanallah..cantik dan indahnya ciptaan Allah....

surayaadamaya said...

cantiknya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...