Followers

Monday, June 22, 2009

Tembamnya ibu....34 weeks...


Setelah sekian lama bercuti (lebih kurang seminggu),rini aku dah start keje...balik je dari kelantan ritu badan terus tak sihat.mungkin perubahan cuaca yang mendadak.yea la kat sana cuaca agak sejuk jika dibandingkan ngan kat sblh utara nie..dah seminggu tak leh nak tido nyenyak..masa kt kelantan tu leh plak tido nyenyak..bila balik cni je dengan cuaca yg panas tak kira siang malam,tmbh lak ngan keadaan aku yg camni..malam je, klu nak smayang Isyak tu,aku kena mandi dlu..boleh dikatakan tiap kali nak smayang kena mandi dulu le..kipas tu dah jd teman setia la..klu takde kipas aku dah tak leh duduk..tapi bila dikenang2kan,apalah sgt panas dunia ni...kdg2 kita manusia ni, asyik merungut je... panas pun susah,sejuk pun susah..bersyukurlah dengan nikmat yang Tuhan bagi ni..Alhamdulillah...
Sebenornya kat cini just nak cite sket psl aku yang dah smakin tmbam ni..dah masuk 34 weeks dah...tak lama lg je...segan gak nak amik gambar,tp bila ingt2kan..ni le kenangan kita,nt klu dah tak peknen leh tgk gmbar ni..pastu leh tunjuk kt anak kita gambar dia masa lam perut..ingt lg masa peknen kan afiq dlu aku mmg takde amik gambar..rasanya sekeping je kot,gambar tu le yg jadi kenangan,bila afiq dah beso slalu gak tnjuk gambar tu..baru2 ni aku gi check up..berat naik lg...dah mencecah 68kg...beratnya.. asalnya 54kg..dah 14kg naik ni..tapi takpelah..nak buat camne...hrap2 lps brslin nt leh kmbali ke asal...
Ni gambar ni waktu aku nak bertolak ke kelantan...tgk ler betapa manjanya afiq..tak nak lepas ibu dah tu....





Muka dah lain macm dah...


Senyum pun tak brapa nak manis dah....



Tembamnya ibu....

6 comments:

Tirana said...

Dah 34 weeks..lagi 6 weeks (sebulan lebih) to go. Due dalam bulan puasa ke?

ummumishkah said...

comel jer ibu...

naurah makwa said...

wah..kak, dah berisi ek..semakin bulat..baby girl/boy?

dahliana said...

Chikkkkk...ko masih "makan" gambar..cam dulu2 jugak =). Bila amek gambar mmg nampak sweet sangat, aku rasa raut muka ko masih maintain, cuma badan jek la ada perubahan sikit, tapi normal la, nama lagi peknen....bese le kaum ibu nih, nak jage bby dlm perut, kene mkn makanan yg sihat2, takkan nak diet pulak. Affiq nampak cam tak ceria jek, kene "alahan" ibu dia ke?=p Aku doakan sume berjalan lancar untuk ko dan baby dlm perut, dan affiq dan rizal..aminnn..emmmm jantina bby dah tau ke?

mamaaffiq said...

tq ler ana...ko ni mmg suke puji aku...ko ler sahabat aku..he..he..

naurah,memang dah bulat pun..semuanye bulat...baby malu ler..smpai skang pun tak nmpak jantina..ritu scan,doc kta dia mengiring..so, x nmpak le..

ummumishkah,tq...

kak tirana,sya masa afiq dlu 38 weeks dah kuar..yg ni x tau ler pulak..due sebelum puasa..tp pantang tu trmasuk dlm bln puasa ler...

Marzalina said...

Kak..tembam tapi tetap comel hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...