Followers

Monday, June 29, 2009

Majlis Cukur Jambul baby Faris...

Hari Ahad lepas..mak sedara aku...yang dok kat desa aman tu, telah mengadakan majlis Kenduri Doa Selamat dan Cukur Jambul untuk cucu sulung dia ..Mohamad faris..selain dari cukul jambul majlis ni jugak merupakan kenuri masuk umah baru.actually umah makndak aku ni selang berapa lorong je ngan umah aku..Affiq klau tak pi umah tokndak dia seminggu,memang tak leh duduk.dia memang rapat ngan tokndak dia ni...tambah2 'tokndak senyum' dia...

Majlis bermula seawal kul 11.00 pagi dengan acara tahlil dan diikuti dengan marhaban.. kemudian baby faris kena ptong jambul ler..(tak sempat nak snap gambar)..pas je selesai semuanya,acara makan2 le pulak..aku bab ni mmg no 1 ler..bkn apa.masa peknen ni suka sgt mkn nasi minyak..pantang ada kenuri mesti nak pi..tak jemu plak tu..menu aritu mmg best ler.. Ayam goreng berempah,kari daging,kurma kambing,ikan masak merah,jelatah n yg special nya laksa penang..laksa ni si sponsor oleh makcik aku yg dok kt sg 2 tu..aku kali ni just tlg buat chocolate muffin 300 pcs untuk goodish beg je..punye la letih..rupa2nya aku dah x larat dah..pas ni klu ada org nak order trpaksa surrender la..mmg dah tak larat sgt..kena tunggu lps brsalin baru leh start operasi..

Tetamu pada hari tu,mmg ramai le.dah macam kenuri kawin ler pulak..semua sedara mara datang...bkn senang nak dapat berkumpul semua...sampai petang pun still ada orang yang datang...Pepun tahniah le pada ju n hubby dia fazly sbb dah dpt timang cahaya mata..kejap je kan...

Ni le mama baby faris,ju..sepupu aku..tak sangka ye...dah pun jadi ibu.. rasa cam budak2 je lagi kan

dah nampak berisi sikit si ju ni..tapi still maintain ler...biasa la dah jadi mak orang..badan sure berubah punye...tambahan lak faris still breast feeding...







NNi semua aksi-aksi faris yang semakin montel..dulu masa kuar dari tummy ibu dia, kecik je.. 2.6kg..skang dah tak tau brapa kg..tapi semakin montel la..








Cantik tak?semua hiasan ni dari Dea Qaseh...sape nak tempah leh le...






Ibu n affiq pun menyibuk je...









Ni pulak si kecil yang comel Hana Nur Nisrina,anak jiran mdak aku...affiq punyela berkenan kat budak ni...

Mula-mula malu..

Ala cayangnya....

Cam dua beradik le pulak..





Affiq n cousin2 dia ler...

Affiq n toksu

Laksa Penang-sponsor by Makcik

Ayam Goreng Berempah

Ikan Masak Merah

Kurma Kambing

Kari Daging






































































































































2 comments:

ummumishkah said...

meriah nye.. :)

Marzalina said...

wah..nampak meriah,comel baby tu hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...