Followers

Friday, January 23, 2009

Cuti yang panjang...

Rini ari last keje sebelum cuti raya cina yang agak panjang...Mula-mula plan nak balik kg hubby kat sungkai,tapi dah tak jadi ler coz hubby dah start kelas rini. Nampaknya cuti ni kena dok umah jer la..nak rehat puas-puas..pastu nak kemas umah..sejak pregnant ni aku maleh betui nak gi mana-mana..kalau boleh nak lepak kat umah je..sambil baring-baring baca novel. Tu ler paling nikmat sekali..Affiq sekarang pun baik sangat..tak meragam.dah pandai bawa diri.semalam aku masuk tido awal dalam kul 9.30...dia ngan ayah tak tido lagi..biar ayah dia je layan dia..tapi kejap-kejap datang kat aku,suh bancuh susu la...nak vitagen la..nak ribena la..macam-macam plak permintaan dia..aku buat tak dengar je..pastu dia p mintak kt ayah dia..he..he lega..pastu aku pun terlelap...sedar-sedar dlm kul 2 lebih..tengok dia dah terlentok kat sebelah aku..pakai pampers je..baju dan sluar ntah hilang ke mana..selalunye kalau aku yang bagi tido,aku mesti salin pampers n tukar baju dulu,baru le selesa dia nak tido..tapi ayah yang mengasuh..biasala..takpe lah.janji ibu leh rehat dengan aman....

6 comments:

Tirana said...

Selamat bercuti panjang dan selamat berlepak kat rumah dan selamat membaca novel...aduhhhhh..nikmatnya baca novel..hehehe

ummumishkah said...

kerje library ekk?
kita di dunia yang sama...
suka tgk afi yang encem tu!

rossizam said...

selamat bercuti...

kehidupan yang bakal cikgu lalui.. said...

salam kaknisya..lame xdgr citer..dah pegnen ke?hehe alhamdulillah..:)>-

dahliana said...

cian kat little affiq, bile la ibu dia nak cihat balik nih...he.he.. cabar le affiq ye, shikit lagi bile perut ibu dah besar, haaa insyaAllah time tu, ibu dah cihat cemula....tak caya tengok la...=)
Ko ni pun chik dah macam angah aku tuh, hubby dia kalu ari bese sibuk keje, kalu ari cuti dah sibuk ngan kelas pulak...takpe2 pelaburan masa depan, bak kate pepatah...bersusah2 dahulu, bersenang2 insyaAllah kemudian..

mamaaffiq said...

Sis tirana-saya sejak pregnant ni mmg rajin baca novel..nikmat rasanya..

Ummumishkah-aa..keje kt library...

Adida-dah nak masuk 4 bulan pun,Alhamdulillah..

dahliana-skrang ni rasa cam dah ok sket,semalam dah boleh buat kek coklat,kemas umah,masak nasi goreng..aku ni klu tak pregnant rajin..he..he..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...