Followers

Thursday, January 29, 2009

Bersantai di Tepi Sungai

Ari Isnin petang,aku memang tak ke mana-mana,hubby pulak buat ot (cari duit lebih). Affiq pulak asyik dok cakap boring jek sehari dok umah..mana nak pegi ni..kat sini banyak jugak tempat best-best..kat Taiping pun bnyk tempat menarik..tapi ye la kena ada budget sket la..Memandangkan keadaan ekonomi yang tak brapa stabil ni,aku kena la berjimat..klau nak jalan jauh-jauh tu pikir 2-3 kali ler..tunggu ler ibu ada duit lebih..leh ler kita pi jalan-jalan jauh sket..

berbalik pada citer petang isnin tu..aku bawa ler affiq p tempat riadah yang paling hampir dengan rumah..tepi sungai..nama tempat tu,kalau orang parit buntar tau ler,dekat jam besar tuh...tu ler tempat paling jimat.murah dan selesa..affiq nak bersantai pun boleh sangat..nak lari pun boleh..tempat tu ler yang aku slalu bawa affiq...bawa ler bekal-bekal apa yang patut..roti ke,milo ais ke...pastu biar je la dia main kat situ..kebetulan plak maklang,paklang,paktih,makcik n tok dia pun nak ikut sekali...leh ler tumpang bersantai sambil menikmati angin petang..


tengok ler tu,dok mengintai apa lah...




tuh tengah best bersandar kat belakang ibu,ibu leh amik gambar belakang jek..



Sibuk je nak tido kat atas tempat tu...


Ni tengah tengok lampu kat situ...




Ari pun dah senja....






Ni ler sungai yang ada kat situ,kalau tak silap Sungai Kerian kot...


Dah nak malam pun..jom ler kita balik......









6 comments:

ummumishkah said...

seronoknyer si hensem tu!!

Yanmie said...

salam kak..

comeinya affiq...kejap je bdk2 nie nk membesar kan..sedar2 dh besar..ehehe..pastu x lama lg nk dpt adik plak..bestnye..

Tirana said...

Wow..kt tepi sungai tu dah jadi cantik ye..Zaman kak tirana dulu tak ada lagi semua ni..hehehe..Dah lama tak ronda parit buntar sebenarnya..

Sheikh said...

kat ujung padang berdekatan jam besar tu ada Omaq char k tiaw , petang jumaat ada pasar malam di situ jugak ada murtabak kena beratur.... tempat riadah tepi sungai tu di sebalik tu la kan ? Seberang sungei tu Bandaq Baru !

mamaaffiq said...

Ummumishkah...Affiq memang suka jenjalan..bawa je gi manapun,ngan sape pun takpe..semuanya ok..

Yan...Betullah..kejap je..aritu rasa baru je baby ni dah nak jadi abang..

Kak Tirana..
Parit Buntar skang dah bnyk berubah..dah semakin sibuk..

mamaaffiq said...

Betui la pak syeikh..kat situ le tempatnya..boring-boring dok kt tepi sungai tu,leh la pekena char koey teow omaq kt depan tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...