Followers

Saturday, March 28, 2009

Aku dan Mtest...

Pagi tadi kul 7.00 dah kuar umah..arini ada mtest untuk KPLI..masuk kali ni dah kali ke berapa ntah ler aku amik mtest ni..semangat nak jadi cikgu masih berkobar-kobar walaupun usia semakin meningkat..ari ni first time aku gi mtest drive sndiri..exam kat smk darul ridzuan,Taiping..disebabkan tak tau langsung kat mana tempatnya, sekadar merujuk pada pelan yang diberi oleh adik n member aku redah je la..lagipun aku tak penah le masuk Taiping ni sorang-sorang..sibuk gak pekan dia..tambah-tambah aku yang drive..So untuk memudahkan perjalanan aku terus masuk highway Bandar Baru n kuar ikut exit Taiping..Bukan apa,takut lah jalan jem ke..lagipun esok kan hari pencalonan untuk pilihanraya Bukit Gantang..Jalan mesti sibuk punye..

Aku sampai kat taiping dalam 7.45 n terus ikut petua yang diorang bagi..alhamdulillah kul 8.00 dah sampai sekolah tu..senang sangat.. samapi je kat sekolah tu aku terus gi cari dewan tempat exam tu..dalam dok sibuk2 tu aku ternampak kelibat seseorang...member aku masa aku amik SLG dulu.. Nurmadiah ...yang terkejutnya dia jalan terhincut-hincut..aku pelik jugak sebab sebelum ni masa aku kenal dia (3 tahun yang lepas la) dia ok je...kesian pulak tengok...rupa-rupanya ada citer...

Madiah bila jumpa aku je terus peluk..lama tak jumpa..pastu dia pun bercerita yang sebenarnya.. Sebenarnya dia baru bersalin anak yang kedua,tapi tak lah baru..umur anak dia dah 9 bulan.Waktu tu dia bersalin operate sebab bukaan rahim tak terbuka,kebetulan pulak dia menghidap kencing manis..lepas operate tu anak dia kena tahan kad wad selama 10 hari sebab kena demam panas..jadi walaupun operate dia tetap berulang ke hospital hari2 coz kesian kat baby..masa tu semuanya ok..

baru bulan lepas tiba-tiba dia terasa sakit yang amat sangat dekat pinggang..sampai tak boleh berjalan..pastu terus gi check doktor n doktor x ray dan mendapati tulang belakang dia bengkok..punca utama terjadi nya benda tu mungkin sebab selepas operation tu dia banyak buat keje berat...kesian betul...tapi doktor kata boleh sembuh cuma makan masa la..semoga madiah terus bersabar..camtu ler citernya..

Berbalik pada kisah MTEST ni,aku tak pun menyimpan harapan yang tinggi..sebabnya intake untuk bulan jun klu dpt pun memang aku tak leh p sebab tgh pregnant due lak bulan 7..mmg tgh sarat benor le..saje je la pegi...tp aku rasa mtest kali ni agak senang dibandingkan dengan yang lepas2..yang best nya tiap kali aku amik mtest je mesti aku tengah pregnant...waktu menulis jawapan je..bergerak-gerak je anak dlm perut ni..kena pulak jawab soalan analitikal tu...soalan mtest ni mmng susah sebenarnya..sape yang boleh lulus (tanpa kabel) memang hebat ler...


5 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

Agaknya baby pun penat tolong mamanya jawab soklan peksa.

Marzalina said...

gudluck ya....

rossizam said...

kak.nak tau dak..ros pun p nak amik mtest gak..alih2 tersekat lam jem..erm..jwpnya..x sempat la..ros pun dah tanya dah..kalau mtest memang tak leh kabel..kalau interview leh gak la..

*Azie* said...

baby tolong kasi jawapan...knp lama xupdate blog bz study yer

shima said...

semoga.... atas rezeki anak cita2 mamaaffiq tercapai.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...